Levis & Isak busar


Weekend

Söndagsmorgon med guld i mun. Efter en lång morgonpromenad och en långfrukost sitter vi nu med varsin dator i knät, dricker kaffe och äter godis med en trött Levis nedanför oss. Vi är inne i ett tradera-stim för tillfället, allt ska säljas. Vi eller kanske mest jag har alldeles för mycket kläder, enligt andra vill säga. Jag kan väl erkänna att jag har mycket kläder som inte används. Men nu har iaf försäljningen börjat och det känns bra. Ut med det gamla ger möjlighet att ta in nytt....
Trots en full garderob åkte vi till Kista igår på en kort shoppingtur. På hemvägen åkte vi förbi hundgården och såg att Levis Briardkompis var där,  vi skyndade oss hem och hämtade honom så fick de leka tillsammans. Efter det var Levis både trött och härligt slemmig i pälsen. Ett bad senare var han och jag redo att gå till reunion-middag på Kungsholmen. Kan ju säga att det inte längre är helt svettfritt att bära honom ner och uppför rulltrapporna. Levis gjorde självklart succe bland tjejerna, charmör som han är. Calle hade spelning som jag tyvärr missade men jag hörde att han var grym och höll som alltid låda med micken...


24 timmar med Iphone

Calle har haft sin Iphone i drygt ett dygn och har hunnit ta en hel del bilder. Jag fick min idag och har precis börjat lära mig den. Så framöver kan det komma allt fler bilder från våra nya telefoner, för detta var ju faktiskt roligt!


Min stjärna...



...spelar med Axe på Alcazar imorgon.
Tyvärr missar jag det men jag vet att han kommer vara grym!


Godmorgon Fredag


Levis vs Iphone

Så här läskigt tyckte Levis det var när Calle testade väckarklockan på sin nya Iphone...



...i mattes famn är man trygg!


Finn ett fel...



Vegetarisk lasagne

Länge sen det var mat här på bloggen.
Det kan bero på att vi inte ätit så inspirerande maträtter den senaste tiden, det brukar inte bli det i slutet av månaden. Men nu har lönen kommit och kylen är påfylld, så därför slängde jag ikväll ihop en vegetarisk lasagne med ingedienser vi hade hemma.
Blev supergott!!


Så lite snö - så mycket glädje


Bakom kulisserna - Levis fuskar

Vägen fram till en ny konst är ju inte helt rak och felfri...
Här kan vi se hur Levis fuskar genom att göra konster utan kommando!


Frihet


Bajs & träning

Efter två dagars bajsande har vi nu börjat få ordning på magen igen. Inte min då, utan Levis. Igår när vi vaknade hade han bajsat ner mer eller mindre hela köket. Det var bajs överallt! Stackars Levis och stackars oss som fick sanera hela lägenheten. Vi åkte till zoo-affären och köpte tabletter som skulle stoppa upp och han har även ätit ris med morotspuré sen igår. En bajshög låg på golvet imorse igen, trots att vi var ute väldigt sent igår, men det är väl förhoppningsvis på väg åt rätt håll. I övrig har han varit sitt vanliga glada jag.

På kursen i måndags fick vi bekanta oss med en klicker. Jag har inte varit så positiv till det då jag läst om det, men när hon visade det såg det roligt ut och eftersom Levis är lättlärd borde han förstå det ganska snabbt. Vi hade även fått en läxa till i måndags, att dela med sig av ett trick som de andra kursdeltagarma ska lära sig tills på måndag. Jag var lite skeptisk till att Levis skulle klara pressen att göra tricket när det var andra runt omkring som kunde distrahera, men han gjorde oss stolta som vanligt och la sig ner som en "volvo". Förövrig så försökte Emelie, vår intruktör, pusha på att vi ska träna mer aktiv lydnad, inte träna mer, utan snarare att sikta högre. Jag känner dock att mina tävlingsdagar är förbi, men visst vore det kul att träna lydnad och om vi lyckas bli ett team som drar åt samma håll så kanske kanske vi vågar oss ut på tävlingsbanan... kanske.



OBS!
Han ska egentligen inte skälla, men detta var den bästa filmen jag fick till.


Händiga Calle


Helgen

Denna helg har både jag och Calle jobbat, vilket gjorde att Levis fick vara ensam hemma hela 5 timmar igår. Han har aldrig varit ensam så länge förrut, tror längst har varit tre timmar.  Vi tror dock det gick bra, visserligen skällde han ett par gånger när Calle gick, men det gör han jämt. När jag kom hem verkade han väldigt nyvaken och ingenting var söndertuggat och inte har grannarna klagat än heller. Peppar peppar. Med mycket energi i den lilla kroppen var vi då ute på en långpromenad. Oftast försöker vi leka honom trött när vi är ute och inte gå för långa promenader, men igår traskade vi på i en timme. Eller jag traskade och Levis drog mest åt alla håll och kanter där det fanns dofter. Koppelskola nästa!
Idag har vi också jobbat hela dagen men då har Levis varit med mamma och pappa på kalas. Där fick han leka med en Finsk lapphund på tio måndader som försökte hävda sig lite, Levis är som sagt inte där än. Men nu är han trött, och det är jag också!!

He is a winner


Första snön

I dag fick Levis uppleva snö för första gången i sitt liv.
Det var spännande och gott!
Även extra mjukt att tokspringa i, fram och tillbaka, fram och tillbaka
.


Höstpromenad



Emma 30 år!!

Grattis världens bästa syster på 30 års dagen!!!!


När Levis mötte sin överman

Levis älskar att bli jagad, både av oss och av andra hundar. Hittills har han lyckats springa ifrån de flesta hundar han har lekt med. Om han inte varit snabbare har han i alla fall varit smidigare och vunnit på det. Men när vi häromdagen träffade en whippetkille i hundgården hade han inte en chans, vare sig det gällde snabbhet eller smidighet. Och det var ju inte lika kul då tyckte Levis. De lekte i alla fall en stund och det är skönt att han inte har försökt att hävda sig mot andra hanhundar än. För visst är han i början av sin unghundsperiod, antalet gånger han nu lyfter på benet per promenad är oräkneliga och ibland undrar vi om han har fått bomull i öronen, då han vägrar lyssna. "Jag gör som jag vill", är lite av hans nya stil.







Kramgo

Som jag nämnt och visat förut vill Levis gärna ligga så nära han kan.
Nära eller helst på.
I dag slog han nog ändå rekord då han la sig mitt huvud!


Proom tittar på tv


Grodor

Mina grodor innan sista kvällspromenaden


Pluggisar

Det är "tur" att jag får hjälp när jag pluggar...en som ligger på böckerna och en som ligger bredvid och vill ha uppmärksamhet.



Levis senaste konster

Förra veckan lärde sig Levis snurra.
I kväll lärde han sig high five!


Missbruk

Höstens missbruk...

Satsumas och läppsyl!


Mallig

I kväll var det då dags för första mötet på unghundskursen. Det var tre hundar med, Levis, en Irish soft coated wheaten terrier på 8,5 månad och en Lagotto på 4,5 månad. Den sistnämnda hade inte ens gott en valpkurs så även om konkurrensen inte var allt för hård så var Levis, utan att skryta och vara mallig, överlägset lydigast. Vi fick mycket beröm från vår instruktör som sa att vi kommit en lång bit på väg. Det var roligt att höra och vi blev genast ännu mer motiverade till träning. För att Emelie, som vår instruktör heter, skulle lära känna de nya hundarna och se hur mycket de kunde, blev kursen idag mest repetition från valpkursen, men det gjorde inget, man kan aldrig träna för mycket på grunderna.

Nu ska vi alldeles strax gå och lägga oss och titta på film. Jag lär dock somna. Vilket jag borde, imorgon ska jag jobba i 13 timmar. Hua!  Wish me luck!

Extraknäck

I dag och imorgon jobbar jag extra på en förskola. Jag är på småbarnsavdelningen där de är mellan ett och tre år. De är jättesöta men det tog på krafterna, jag är inte van att ha tio små barn springandes runt benen.
Nu ska jag i alla fall ta mina rosiga kinder, Calle och Levis och åka till första mötet på unghundskursen som börjar idag.


Levis skäller ut Proom

Vi låter inte alltid Levis skälla ut Proom på detta viset.
Men vi ville få med det på film när han tok-skäller på henne.
Konsekvent var det ja...


Äckelpäckel...


LEVIS 6 MÅNADER

Några dagar för sent, jag vet.
 Men i fredags, den 8 oktober, fyllde Levis 6 månader.
Han fick dock inte presenten förrän i lördags då Calle var och köpte ett smaskigt ben som han bet på i timmar!!



Då och nu


  JUNI                                                                     OKTOBER


                                                        
   


Vår Nallebjörn



Onsdagsmys!


Storm


Onsdagsfika

I går var jag och Towe hos Kat och fika. I stället för lunch blev det chokladbollar och bullar.
Det där med att äta nyttigt är inte helt lätt för någon utan självdiscipin och karaktär.
'


Bevis

 


Toffsen

Nu är håret så långt att Levis måste ha toffs för att se ordentligt!


Våra vackra mystroll




Vantarna

Senast vi var hos mamma och pappa hade mamma rensat garderoben. Och de som känner mig vet att ingen kastar kläder innan jag har fått titta igenom vad som finns. Och jag hittade faktiskt, mot mammas förmodan, lite smått och gott som kan komma till användning. Även Calle hittade ett par saker. Dessa vantar till exempel. Mamma trodde nog han tog dom på skämt. Men som ni ser så använder han dom.


Äntligen

I går kväll gick Calle med på att kasta sin ena!! sko som var mer trasig än hel. Den hänger numer på en stolpe nere vi parkeringen.
Ni som känner Calle är säkert inte förvånade...




Ny vana?

Efter storstädningen i söndags åt vi för första gången på väldigt länge middag i köket.
Tacos såklart!


Glasskompis


Går det att komma närmare?


Envis Levis

Levis har fått sitta i bakluckan när vi åkt i nya bilen. När vi får råd ska vi köpa en bur att ha där bak så han sitter mer säkert. Han har varit duktig och lagt sig ner några gånger när vi åkt, men helst hänger han så här...


Kanelbullens dag

I dag är det kanelbullens dag. Detta firade vi med bullbak och bullturné. Morfar, fam Nettelbladt, fam Hellström och Towe åkte vi till och bjöd på våra hembakade bullar.


Idag var även Levis sista dag på valpkursen. Nu är han inte längre en liten valp, istället är han på väg mot tonårstiden. Där har vi ju alla varit och det är just därför jag inte helt ser fram emot den... Men kursen har verkligen gett resultat och jag är jättenöjd med vår instruktör. Och jag måste nog ändå säga, även om jag kan tyckas partisk, att han är den valp som utvecklats mest. Visst är han fortfarande busig och energisk (ett finare ord för vild) men han lyssnar bättre och kontakten mellan oss har stärkts enormt. Förhoppningsvis börjar unghundskursen redan nästa vecka. Hon hade än så länge bara en hund på den kursen så hon kanske skulle skjuta fram den ett par veckor.



Frustna in till benen tog vi vår bmw och åkte hem till Towe där middag väntade. Tack. En kanelbulle på det och sen en till när vi kom hem. Nu känner jag att jag verkligen gått in för den här dagen. Kanelbullens dag.
 Känns trist att det bara är en "vanlig" dag imorgon. Tror jag ska göra den till photoshop-dagen och ägna största delen åt att redigera bilder.


Just nu...

...dansar jag runt med dammsugaren här hemma. Calle jobbar och Levis är nykissad och nybadad. Sängen är renbäddad och hyllorna nydammade. Ska bli så skönt när det är klart ikväll då vi ska ha tacos-mys. Kommande vecka är det mycket skolarbete på schemat och då vill jag inte ha en massa störningsmoment runt omkring.


2 i 1

Två goda nyheter i detta inlägg.

Nummer 1   Vi har köpt bil

Nummer 2   Vi har äntligen fått tillbaka vårt objektiv


I kväll slog vi två flugor i en pannkaka och gick ut och fotade bilen med vårt nygamla objektiv.

 

Kilo-uppdatering

För ett par dagar sen var vi i zoo-affären och fyllde på godislagret. Vi passade då även på att väga Levis. Nu är han uppe i 13,55 kg. Han växer alltså inte riktigt lika fort längre.

RSS 2.0