Detox

I morgon börjar jag en "fusk" diet i fyra dagar. Med fusk menar jag att man egentligen inte får dricka kaffe men det måste jag göra annars får jag hemsk huvudvärk.

Frukost
* Äggröra på 1 helt ägg och 3 äggvitor med 5 ml basilika
* Grönt te
* Ett glas vatten med pressad citron

Mellanmål
* Skivade Granny Smith-äpplen med kanel

Lunch
* Spenat med smaksatt vinäger
* Lax
* 5 ml oregano
* 8 pekannötter
* Vatten med pressad citron

Mellanmål
* En ångad kronärtskocka
* En kopp grönt te

Middag
* Romansallad
* Ångad sparris (ca 15 st)
* 100 gram magert protein, kyckling, tonfisk eller kalkon
* 5 ml oregano
* Vatten med pressad citron
* 260 ml blåbär

Låter inte så illa va!

Mardrömsmorgon

Jag var så trött imorse att jag övervägde att skippa tvättstugan, men Calles sms kvart över sju gav mig krafter. Han är så fin. Levis var dock inte glad över att jag gick från lägenheten så jag har fått smuggla ner honom i tvättstugan hela morgonen och hoppats på att ingen granne ska se.

Sen råkade jag i all hast lägga mina glasögon på sängen. Där ska de ju inte ligga tänkte Proom och petade ner dom på golvet där Levis låg.. och ja efter en tugga såg de ut såhär...


Oskyldig?



Jag kom sen på att jag inte hade sett Ramos på ett tag. Letade överallt men ingen katt. Gick ut och ropade men ingen katt.... Började svettas och hjärtat slog allt fortare. Letade ännu mera och gick ut ännu en gång..
....och då kom han. Mammas lilla vampyr. Hur och när lyckades han rymma?? Känner mig som en mycket dålig matte just nu..


Midsommardagen





Midsommarafton

Midsommarafton firades traditionsenligt i Gryta.
Levis och jag började morgonen med en promenad runt tomten där vi plockade blommor till mamma.
Detta följdes sedan av en god frukost ute på altanen.
Efter en lugn morgon och korvlunch gick vi sedan till ängen...


Levis tyckte det var varmt så han höll sig i skuggan..






Efter middagen med massa snappsar, öl och cider var det dags att gå till ladan och dansa av sig alkoholen..



Levis första kväll på landet

 I torsdags eftermiddag, efter barnpassning, bak, städ, snabbt packande och matköp begav vi oss mot landet.
Levis somnade i baksätet i sitt nya säkerhetsbälte vilket gjorde att vi kunde åka hela vägen utan att stanna.
 Eller nej, vi åkte faktiskt igenom Mcdonalds drive-thru så att Calle skulle få sig en "handburgare".
När vi kom fram gick vi ner till sjön för att Levis skulle få bada och svalka sig.
Halvkul tyckte han.
Men vi ville i alla fall testa hans simkunskaper så vi släppte ner honom från bryggan och han fick simma några simtag in till stranden.
På kvällen åt vi en av våra nationalrätter, tacos!

Det var roligt att ligga hos morfar och tittade ut genom fönstret.

Han ville så gärna komma upp i soffan men fick nöja sig att ligga på golvet.
Men det kompenserades med att mapa hade köpt nya låga sängar till oss och eftersom jag och Calle är vana att ligga i en 1,05 säng fick Levis en helt egen säng.


Bak och köttbullar

Inför midsommarfirandet gjorde jag köttbullar och bakade kladdkaka med Maja.


Sovställningar





Så här trött blev Levis idag efter att ha varit och sett moster Emma spela brännboll med sina poliskollegor - som Levis  självklart charmade.
Efter det gick vi till hundgården där han träffade en liten dvärgpudel på fyra år som inte han dock inte tyckte var så jätterolig.
Han är faktiskt inte så jätteimponerad av andra hundar än så länge.


Proom

När Levis sover passar Proom på att få lite egentid med husse och just i denna skrivande stund har Levis precis vält ut hela juicetillbringaren på bordet.


Blicken




Inte kan man tro att denna lilla söta och oskyldiga varelse kan förvandlas till ett litet monster som bara biter biter och biter och skäller...men tro mig, det kan han!!



Ramos favoritplats

 Högst upp, längst in i garderoben..



(förresten, ni såg väl Ramos namne på tv ikväll?
Nummer 15 i Spanien)


Grillning & bad

I torsdags ringde syster åtta på morgonen och behövde akut barnvakt. Självklart ställer jag upp, barnvakt har jag ju varit många gånger och Maja är ju så snäll och lätt att ha hand om, men det blev allt annat än lätt!  Att det skulle bli sånt jobb som det var med både barn och valp var jag inte riktigt beredd på. Det gör ju sitt att Maja tycker Levis är lite läskig så jag var ju tvungen att passa upp hela tiden. Efter lunch gick vi och mötte Calle, det var lite svettigt med ett barn i ena handen och en valp i andra och samtidigt hålla hunden från barnet. Sen fick jag ju även varva och bära antingen barnet eller valpen. Phu! Vi ska definitivt inte ha barn innan Levis är stor och lydig =) Vid ett kom Emma och hämtade Maja och vi fick andas ut lite. På kvällen träffades vi dock igen för grillning och bus i vattenspridaren...









<3

Min fina fina kille som bara växer och växer!



8 veckor                                                          10 veckor 


Resultat

Detta är resultatet efter att ha sprungit in och ut i flip flops en hel dag.


(storlek 38 om ni undrar)


IKEA


Igår somnade Levis i IKEA-kassen.


Lilla tjuven

Första tog han Prooms prinsessängen, nu har han tagit Ramos iglo.


Ny favoritplats

På nedersta hyllan under soffbordet!


Mina hjärtan





Kvällsmys i soffan!
(det blev så många gulliga bilder att jag inte kunde välja en)


Prinsesshunden

Idag tog Levis en tupplur i Prooms prinsesskorg


Kärlek i photoshop


Voff Voff

Voff Voff Voff Voff, så låter det för det mesta här hemma just nu!
Han skäller mer eller mindre åt allt.
Åt oss, åt katterna, åt leksakerna och åt toalettborsten.


Man får passa på...

...när man är liten och kan vila lite överallt...


Blä

Jag håller på att städa bort skiten här hemma. Och skit är det. Två skitgrisar, två skitkatter och nu en skithund. Inte blir det renare av att det regnar ute och Levis tar med sig massa grus in. Ska bli härligt att krypa ner i en ren säng ikväll efter att i en dryg vecka ha levt på golvet.

Regn och bad





Idag regnar det här i Solna och vi var inte speciellt sugna på att tillbringa alltför mycket tid utomhus. Det blev en tur till affären som i vanliga fall brukar ta kanske tjugo minuter-en halvtimme men med lille Levis med oss tog det en timme från dörr till dörr. Men det resulterade i en fantastiskt god brunch då vi inte var hemma förrän vid två. När vi kom hem var Levis en riktig skitgris så vi badade honom för första gången vilket inte var helt populärt, men fin blev han.


Gottegris

Jag har verkligen försökt äta nyttigt de senaste dagarna (förutom tårtan igår) men idag när Calle kommer hem med en godispåse för att fira att han är ledig imorgon brast det.  Vart är disciplinen Sandra?

Nu är det dags att avrunda kvällen här. Calle somnade för två timmar sen, minst!! Jag och Levis var precis ute på sista kiss-rundan och katterna har sträckt ut sig på sängen. I morgon tror jag vi ska duscha och kamma igenom Levis ordentligt. Än så länge har han mest bitit i kammen när vi tagit fram den.
 Godnatt!


Detta händer...

...om man släpper honom med blicken en sekund...

...och när jag tog bort toalettborsten hittade han något annat han inte ska ha...


Hundblogg

Det var väl inte tanken att detta bara skulle bli en hundblogg, men det blir lätt så nu när allt kretsar kring honom. För så är det. Han tar mycket tid, men jag är ju faktiskt "mammaledig" för att kunna ge honom all tid som finns och jag klagar inte. Han får mig att må bra och jag är redan så otroligt stolt över honom. Och tänk hur mycket kärlek man kan känna för någon man bara känt en enda vecka. Någon som tvingar mig upp tidigt på morgonen. Någon som biter mig så hårt att jag ibland börjar blöda. Någon som biter sönder min dyra mobil och mina lakan. Någon som stökar ner värre än någonsin och får hemmet att förfalla. Och att denna någon är en hund.
Men han är min hund och det är värt det!

Kan man bli sötare?




Tok-ryck


Premiärdopp

Idag har vi varit nere vid vattnet och introducerat vattnet för Levis. Han var väl inte stormförtjust men gick i alla fall i en gång och hämtade pinnen.





Kalas

I går var vi på kalas hos Maja som fyllde 2 år. Levis var självklart med och ville leka med systers katt Sprint som dock inte var på sitt bästa humör. När Levis kom för nära rev han till Levis som skrek av rädsla blandat med chock. Katterna hemma är ju så snälla, inte var han beredd på att få en snyting. Han hämtade sig dock snabbt.


Firande

Tanken var att vi skulle fira Levis ankomst samma dag som vi hämtade honom, men det blev en lång dag och vi var alldeles för trötta när vi kom hem. I stället korkade vi upp champagnen i tisdagskväll när vi åt rostbiff och potatis. Huvudpersonen var självklart med på ett hörn, han ansvarade för korken.



Trasig

Pirayan har varit i farten...


Nyfikna

Katterna må tycka han är busig och skällig men de är väldigt nyfikna på honom när han sover


Tacos

I söndags åt vi tacos till middag. Mums sa Levis när han smakade sallad, gurka och tomat.


Sveriges nationaldag

I söndags, på Sveriges nationaldag, gick vi ner en stund till golfängarna i Sundbyberg. Levis tyckte det var lite läskigt i början med alla människor, men alla intryck efter promenaden gjorde honom så trött att han somnade efter en stund. Matte och Husse var också trötta. Trots att han inte väger många kilo blir han ganska tung när man bär honom länge. När Levis vaknade igen stod Tommy Körberg på scenen och sjöng kärlekssånger. Levis var dock inte så road av detta och tyckte det var dags att gå hem.




Monster


Levis <3 Coca Cola

I lördags när vi åt middag i sängen framför tv´n ville Levis så klart vara med. Han fick dessutom ett tok-ryck mitt i middagen vilket resulterade i att han stoppade hela nosen i mitt cola-glas så att det skvätte cola i hela sängen.
Han framkallar mycket skratt vår lilla skatt.





Grisen

Vi köpte även en ny kompis till Levis i Zoo-affären.
Trycker man på honom säger han oink oink vilket får Levis att gå till attack!


Zoo-besök

Efter en dag hemma och ett antal sår och röda märken på händer, armar, ben och fötter insåg vi att det är en liten piraya vi fått hem. Vi tyckte vi hade köpt upp oss på en massa olika leksaker som han kunde leka med och bita i men det räckte tydligen inte, så i lördags gick vi till Zoo-affären och köpte på oss ännu fler ben och leksaker som ska massera valpen i munnen.


 


Första parkett


Utflykt till Towe

Då datorn bestämde sig för att sluta fungera några timmar innan min hemtenta skulle vara inlämnad gick vi över till Towe för att låna hennes. På vägen dit fick Levis uppleva större vägar än han hittills sett, det stora tåget som åkte förbi, cyklister samt människor som tittade och log. Väl hos Towe kissade han in sig bredvid tidningarna vi lagt ut, busade med sopkvasten, tuggade på en god toffla och pappas konstiga snören på huvudet.






Ramos & Proom

När Levis somnat och vi bäddat sängen passar Ramos på att njuta i sängen.
Proom satt fortfarande på behagligt avstånd och tittade på odjuret.


Första dagen hemma

Klockan sex bestämde sig Levis för att dra igång oss första morgonen här hemma. Hans taktik var att bita Calle i huvudet och mig i örat för att få oss att vakna, det fungerade. Vi gick ut och kissade och märkte direkt att han tyckte det var väldigt roligt att springa efter människor som gick förbi. Väl inne igen fick han tok-ryck och attackerade Calles näsa vilket resulterade i blod. Vi låg kvar länge i sängen och busade och njöt av valpdoften och de goa pussarna som han imellanåt, mellan alla hugg, bjuder på.







Grodan

Efter en lång resa hem var det en trött men glad kille som gjorde sig hemmastadd i sitt nya hem. Katterna mötte oss som vanligt vid dörren men försvann lika fort när de fick se att vi hade någon svart hårig sak på fyra ben som inte var en katt med oss. Levis bara tittade på katterna och fortsatte sen sin husesyn. Efter lite bus och lek somnade han utslagen på golvet...



3 juni 2010

Ända sedan den dagen i januari 2008 hade jag saknat och längtat till den dagen jag skulle bli med hund igen. Det var många gånger jag tvivlade på att dagen skulle komma. Skulle jag kunna ha en egen hund? Finns tiden? Finns pengarna?
Men i och med att jag började studera och träffade Calle föll pusselbitarna på plats bit för bit och drömmen kom allt närmare. När vi sedan började diskutera raser och sen kontaktade uppfödare blev drömmen något mer realistisk, men jag vågade inte hoppas för mycket. Jag vågade inte tro på att drömmen skulle besannas förrän vi faktiskt åkte och hämtade den fina lilla killen för snart en vecka sen. Jag hade väntat och väntat, längtat och längtat och räknat ner dagarna minst tre gånger per dag de senaste veckorna och det var många gånger det kändes som att dagen aldrig skulle komma, men det gjorde den till slut...



Datorn är tillbaka

I morgon är det en vecka sen vi var i Forshaga och hämtade hem vår nya familjemedlem Levis <3
Datorn har varit trasig sen dess men nu verkar den fungera bra, förutom att vi inte får fart på det trådlösa nätet. Känner mig lite handikappad utan datorn, tragiskt men sant. Hur klarade man sig innan?
Nu ska jag i många bilder och lite text berätta vad vi har gjort den senaste veckan.

Nytt Nytt Nytt

I och med att vi har blivit en till i familjen har jag beslutat mig för att lämna den gamla bloggen bakom mig.
Ny hund - Nytt liv - Ny blogg
Välkommen


RSS 2.0