Dagens tips!

Pannkakor med glass och bär!


Hett tips

Tycker du som jag om ostbågar?
Ät dem då med gaffel för att slippa illaluktande fingrar!


Calle leker med Proom


Mysstund i soffan



Han är sällskapssjuk och älskar att ligga nära nära...


Valpbus



I lördags var vi i hundgården där Levis lekte med 4 hundar. Han hade roligast tillsammans med Briardkillen Isak som var dryga året. De jagade varandra om vartannat och på slutet då de båda började bli trötta la sig Isak på marken och Levis på hans rygg, så låg de så och småbet varandra. Tyvärr hann vi inte få ett kort just på det.


Jack & flygplanet

Vi köpte ett flygplan till Jack i Spanien. Han verkade tycka det var roligt. Det låter, blinkar och reser sig en bit. Det sistnämna tillät dock inte Jack, han tryckte ner det mot golvet istället. Vad Jacks mamma pch Pappa tyckte om planet efter vi gått vet vi inte riktigt, men jag kan tro att han inte fick leka med planet hela kvällen... När jag ändå skriver om Jack måste jag ju även här gratta till nytillskottet i familjen. Calles syster födde nämligen en liten dotter inatt. Och imorgon ska vi åka och titta på den lilla söta tjejen. Mys!


Valpkurs 5

Idag tränade vi på att gå i koppel, vilket är mer än behövligt för vår del. Levis går lite som han vill tyvärr. Vi försöker träna en stund varje promenad men skulle vi bli ännu strängare skulle vi inte komma någonvart. Men övning ger förhoppningsvis färdighet till slut. Ett kurstillfälle kvar sen börjar vi troligtvis direkt på unghundskursen medan vi ändå är igång. Ju tidigare han blir lydig desto bättre.


Bra för själen

Levande blommor förgyller även hemmet!


Upp till bevis

Bevis på att det inte var tomma ord i förra inlägget....


Fredagsmys

I fredags hade vi världens bästa syster och världens sötaste systerdotter på middagsbesök här hemma. Vi är dåliga på att bjuda över folk på middag. Konstigt att vi inte gör det oftare då vi allt som oftast lagar ganska god mat bara vi lägger manken till, som i fredags. Det bjöds på ugnsbakade rotfrukter med entrecot och bearnaisesås. Till efterrätt glass med varma bär.
Idag la vi inte manken till. Efter valpkursen orkade vi inte och drog till med det säkra kortet, korv med bröd.


Uppdatering av lillgammal Levis

Levis har allt mer börjat markera revir när vi är ute. Från att ha kissat en gång per promenad är han nu uppe i minst fem. Han sätter sig fortfarande "på huk" samtidigt som han lyfter ena bakbenet en bit från marken. När han känner hundkiss på en stolpe sätter han sig så nära han bara kan och markerar. Det dröjer nog inte allt för länge innan han börjar lyfta på benet ordentligt. Vi börjar även märka av lite trotsfasoner nu. Han testar gränserna allt mer, saker som han var jätteduktig på för en månad sen börjar han slarva med och lyssnar inte lika bra. Tänderna är nu utbytta och han har ett vackert pepsodentleende med gigantiska hörntänder. Han har fortfarande kvar det gullga valpskägget i ansiktet som gör att han ser ut som en nallebjörn. Calle är dock på mig att det är dags att raka bort det så att han ser ut som en stilig portis istället för en blandning mellan schnauzer och briard. Men jag tycker ju han är så söt såhär. Ensamhetsträningen går allt bättre, han piper inte längre om vi låter honom ligga i köket medan vi är i vardagsrummet. Han har som längst varit ensam hemma i cirka tre timmar och vi tror att han sov medan vi var borta. Ingen granne som klagat än ialla fall. =)


Övertalad?

Ser ni vad Calle har lurat i mig?
Yes, it´s back
Men ni kan vara lugna, det är bara tillfälligt.
Vad gör man inte för kärleken?


Alicante - sista dagen




Alicante dag 3


Alicante dag 2




Alicante - dag 1


Alicante - första kvällen


Cirkuspromenad

Innan vi åkte till Alicante kom en cirkus till stan.
En ännu större cirkus med ännu större djur än vad vi har här hemma.
På hemvägen passade vi som vanligt på att träna och leka.











När vi kom hem passade vi på att mysa lite extra med katterna innan det var dags för dem att åka till Towe där de skulle bo medan vi var borta.


Back in Fall

Det har som ni märker varit torrt på bloggen de senaste dagarna. Anledningen till det stavas ALICANTE. Nu är vi dock hemma igen efter några mysiga dagar i Spanien. Uppdateringar med bilder kommer så fort tiden tillåter, just nu måste jag bara komma ifatt i skolan.


Regnbåge


Sacallevovvov

I dag lärde Calle Maja att palla äpplen.
Ju förr desto bättre?



Torsdagsuppdatering

Här sitter vi nu i vår före detta vita, numera gråa soffa kvart i två denna torsdag. Jag sitter och väntar på att mitt "webbmöte" med min grupp ska börja. Ja, ni hör hur hi-tech det låter. Möte på nätet, det nya sättet att studera. Jag är väl inte helt positiv till detta sätt att kommunicera men jag lär väl vänja mig. Så fort mötet börjar ska jag skicka ut Calle och Levis. Jag är nämligen inte helt bekväm med att sitta och prata genom webcam på datorn. Efter mötet ska vi åka och hämta Calles pass och efter det ska vi hämta Maja på dagis och sedan äta middag hos syster. Ganska behaglig torsdag ändå. I morgonkväll stoppar jag huvudet i sanden och spenderar större delen av helgen på jobbet.


Valpkurs 3

I går var det tredje träffen på valpskolan. Levis var lite trött men ändå duktig. På vägen dit träffade vi en annan Portis för första gången. En brun hane från Havslängtans kennel. Han var ett par veckor yngre än Levis, men ändå lite större. Det betyder väl att Levis fortfarande är en ganska liten hane. Dock en mycket fin sådan!


Bröllop

I går gifte sig Calles morbror i Åkersberga
Vackert bröllop och god mat!



1 år

1 år tillsammans!


DISKAD

Calle gjorde en logga till sitt kära Diskad!


Torsdag

I dag kom Towe och hälsade på mitt i tvätten. 
 Hon stannade längre än planerat då regnet störde hennes hemgång.
Det är trevligt med oväntade besök.


Sancal rekommenderar

Fried rice!


"Sacalle"


Familjen äter lunch


Tisdagsfika


<3


Stor blomma liten kruka


Ramos & Proom


RSS 2.0