Förberedande kurs

I morse åkte jag och Levis tillbaka till våra gamla hemtrakter för att gå på en förberedande kurs inför kursstarten den 16 mars. Johan berättade vilka metoder han tror på och använder sig av. Det kändes bra, han verkar duktig. Levis tyckte också det var roligt, dock inte när vi stod still och Johan stod och pratade, då satt han och skällde, pep och ja, till och med ylande.  Passitivitet är inte Levis starka sida. Han visade också upp ett klassiskt portisrace som roade hela gruppen. Johan lånade Levis för att visa en övning och släppte kopplet i tron att han skulle följa honom då han hade korv i handen. Ha!!! Så fort Levis insåg att han var lös tog han sitt koppel och spran runt, runt, runt och  passade också på att hälsa på alla andra hundar som stod i ringen. Men det var bra. Då är det lättare för oss att få tips om hur vi ska göra för att i det läget lyckas få hans uppmärksamhet.


Portisträff

I morse i hundgården träffade Levis en portis-kompis. Jag med mitt korta guldfisk-minne minns inte vilken kennel hon kom ifrån men jag tror att hon också var från Värmland. det kan ha varit Ana-Faro´s. Hunden hette typ Roxy och var en stor brun tik. De lekte jättebra och det är alltid roligt att träffa andra portisar.

Levis?

Jag har en känsla av att det är på grund av Levis som katterna sitter där uppe.


Namnsdagspresent

Förra veckan hade jag namnsdag och Calle tjatade halva dagen på att jag skulle köpa bullar till honom som min namnsdagspresent...




...bullarna var slut.


Snälla dåååå

Calle är inte helt nöjd med att Levis har börjat ligga i vår säng...



...själv tycker jag det är mysigt =)


Bi

Nu har jag köpt kläder till Emmas bebis så nu kan den mer än gärna få komma ut!


Lite kaos

Det tar sig, men ännu är det ganska mycket kaos i lägenheten...


Tjuvkik

Första glimten på våra nya fina skåp i köket.


Hundgård

Som tur är har vi även nära till hundgårdar här. En stor lite längre bort och en mindre väldigt nära.
 Superkul tycker Levis som älskar att leka med andra hundar. Väldigt skönt tycker matte och husse så att vi kan släppa honom ibland och busa utan koppel.


Internet

Det tog drygt en vecka men nu har vi fått upp datorn och installerat internet.
 


Kompisar

Förra veckan kom Towe över med kakor. Supergoda tycker både Levis och jag och delar därför lika.


Första morgonen

Första natten i lägenheten sov Johan över på soffan och åkte på morgonen i väg och handlade och gjorde sen pannkakor till frukost till oss alla tre!


Kkkkkallt

Det är svinkallt i lägenheten.
Här sitter jag, Calle och Johan och värmer fötterna vid lampan.


Alla <3 dag

Titta vad jag fick från min fina Carl!


Kontakt



Han är en riktig liten klätterapa!


Första kvällen

Då var flytten över. Det som återstår nu är att ta hand om kaoset i vårt nya hem. I dag städade vi det sista i gamla lägenheten och imorgon skrivs de sista papprena och jag ska ge de nya ägarna alla nycklar. Deras namn satt redan på dörren när vi kom imorse. Ska bli skönt att släppa den nu, det har varit lite stressande att ha två lägenheter att tänka på. Nu kan vi bara fokusera på att skapa vårt gemensamma hem.

Första kvällen:


Less

Jaha då kom ännu mer snön från himlen. Inte så lite heller. Det är väl inte bara jag som är otroligt less på detta väder nu. Det är dessutom livsfarligt att vara ute och gå, speciellt med en bråkig hund i kopplet. Vet inte hur många gånger per promenad som jag nästan faller på rumpan. Jag vill inte ha min vinterjacka längre. Inte mina vinterskor och inte min mössa. Sol, värme och bad tack!
Passar på att drömma mig bort lite under pack-pausen.


Promenad med vår i luften


Bokat

Nu har jag bokat in  en fortsättningskurs hos Johan Andersson på Fria hundar. Jag har läst om honom i Härliga hund och damerna i hundgården pratar så gott om honom att jag nu ska ge det en chans. Den 16 mars börjar vi. Det ska bli kul att gå en kurs igen och vi behöver det verkligen. Både Levis och jag.  Det är inte helt lätt att som matte vara roligare än alla tikar häromkring som luktar gott. Calle kommer tyvärr inte kunna vara med då alla kurser var på dagtid, men jag får föra vidare mina kunskaper till honom.


"Jag såg en hund som följde mig och som såg fram emot att vara med mig – oavsett om den var lös eller i koppel."
Johan Andersson, Fria Hundar


Retsticka


Stora skoputsardagen

Efter en långpromenad i solen med Levis gick vi på en kort shoppingrunda som slutade i ett par varsina nya skor. Tyckte vi var värda det.
Väl hemma fick Calle ett ryck och putsade upp alla våra skor.
Obs!
Endast "gamla" skor på bilden.


Fynd


Sunday morning sun


Myt?

Det kan inte bara vara en myt att tvättmaskiner äter strumpor...


Lördagsmorgon

I går fick jag sovmorgon och slapp kliva upp och gå ut med Levis. Ganska skönt emellanåt.
 Fick även frukost på sängen.
Lyx!


Stammisar

Bauhaus och Ikea


Jammi

I går åkte mapa till Gran Canaria och när vi i fredags var där för att säga hejdå blev vi även bjudna på restaurang-middag. Tråkigt... Not.
Vem säger nej till Oxfilé provencale?
Inte vi


Slit


Renovering pågår


Stor dag


Beeeebis

Titta vad min jobbarkompis har köpt och som jag var tvungen att gå och hälsa på.
En liten mopsvalp på 12 veckor.


RSS 2.0