Flocken är samlad


Valpkurs 2

I kväll var det andra lektionen på valpskolan för Levis. Och framsteg hade vi gjort. Han både lyssnade på "hit" och stannade på kommando. Även kontaktövningarna fick vi beröm för. Fortsätter han så här kommer han förhoppningsvis vara väldigt lydig om en dryg månad då valpkursen är slut.
Eftersom han varit så duktig och var trött efter kursen bar Calle honom en bit så han kunde tugga på sitt gottiben.
Bortskämd?
JA!

Tattoomässan

Nu är det åter igen måndag och en nya vecka har börjat. Helgen spenderades till största del på jobbet för min del. Levis har varit på landet med mamma och pappa så Calle har fått sova ut i helgen. Roligast denna helg var tattoomässan där vi, till våra föräldrars fasa, blev inspirerade...

Det där med middag

Det där med middag är ju inte alltid så roligt. Ofta vet vi inte alls vad vi ska äta och tar det första bästa som går fort att tillaga. Men ibland spirar inspirationen lite extra och vi tar oss i kragen och lagar maten med lite mer hjärta. Som igår, då lagade Calle strömming, potatis och gräddfilsås med tång caviar, medan jag satt och pluggade. Lägg till lite torsdagsvin och en film på det så var torsdagsmyset fullbordat!





Monsun?

På väg hem från centrum öppnade sig himlen...







Vi blev genomblöta!


Tiger

I dag fick jag äntligen hämta ut mina nya glasögon!


Oväntat besök...


Levis har börjat skolan

I går var en stor dag för vår lilla kille, han började nämligen skolan, valpskolan. Vi var bara fyra stycken i gruppen, vilket var skönt. Kurskamraterna bestod av en Grand danois, en Jack russel och en Bichon Havanais. Levis var äldst och vildast. Allt gick bra även om Levis ofta tyckte de andra valparna var betydligt mer intressanta än matte och husse. Alla fick frågan om vi ansåg att våra hundar kunde sitt och ligg. Ja tänkte vi och räckte stolta upp händerna, han både sitter och ligger fint...hemma. När vi sen skulle visa inför hela gruppen ville Levis varken sitta eller ligga. Skälla gick dock bra. Efter flera försök fick vi äntligen till det. Så från och med nu ska vi inte säga att vi anser att han kan några fler konster, för det är tydligt att det han kan hemma fungerar inte då han är distraherad av annat. Hemläxan till nästa vecka är att han ska reagera på hit. Så nu ska vi traggla, traggla traggla. Vi satsar på att bli bäst i klassen!

 




Efter skolan snyltade vi middag av Mapa på kvarterskrogen.
Tack!

Hemma väntade buskatterna som var glada att vi var hemma igen.


Barnfredag

I fredags var vi barnvakt åt Maja hela dagen. Vi åt långfrukost, tittade på Pippi på rymmen, badade och lekte med Jack! Mysfredag helt enkelt.

OBS! Bildkvaliteten är dålig på grund av att kamerans autofokus har slutat att fungera. Den är nu inlämnad på reparation och vi hoppas vi snart får tillbaka den. D.S



Inspiration

Även om vi har lagt flyttplanerna på hyllan för tillfället kan man ju ändå få drömma.
Och det gör med hjälp av en av mina favorithemsidor... 
 
http://www.theselby.com/


Perfect view


Drömhund


Ny katt

Sen Ramos kom hem från landet har han varit mer av sitt gamla jag. Han jamar inte, sitter inte vid dörren och kissar inte. Peppar peppar.... Det är underbart att se att han njuter mer av innekattlivet.


Måndagslyx

Huvudrätt: Citron & basilikamarinerad kycklingfilé/vingar med rotfrukter i ugn och hummus/bearnaisesås
Efterrätt: Kiwismoothie



Inlägg utan bilder

Ja det händer inte så ofta här på bloggen, men just nu sitter jag fast i soffan med Ramos spinnandes i knät. För en stund sen var det Proom som låg och visade magen i min famn. Jag tror de har saknat mig lite, jag har ialla fall saknat dom. Trots att Levis tar mycket utrymme hemma och håller oss sysselsatta har det varit tomt utan de små. Proom har inte varit speciellt kärvänlig mot mamma och Emma på landet vilket har gjort att de inte kunnat känna och ta bort några fästingar på henne. Därför har jag nu tagit bort 7!! fästingar bara runt halsen. Det känns ialla fall väldigt skönt att ha dem hemma. Nu är vi alla samlade igen.

Nej, nu är det snart dags att gå och lägga sig. Klockan sju imorgon är det dags att infinna sig på arbetet igen. Men först ska jag läsa tidningen Lek & Aktivera som jag köpte idag så jag får ännu fler aktivitetstips till vår energiknippe som snälla Malin är hundvakt åt idag då jag jobbat och Calle är på svensexa.

Sommaren i mobilen




Blöt hund


En promenad med bollen





Levis utan blixt


Skräphund

Vid närmare eftertanke lägger sig Levis faktiskt på det mesta som ligger på golvet.



Observera gummi-frambenet, han kan böja benen lite hur som helst!


Valpfritt

För drygt en vecka sedan fyllde Levis gudmor Towe år. Detta skulle självklart firas och Levis fick därför sova borta för första gången. Det är inte alltför ofta vi festar nu för tiden och det kändes dagen efter kan jag säga! Moster Emma och kusin Maja tog god hand om Levis och allt hade gått bra. Maja och Levis går bättre och bättre ihop. Hon är inte lika rädd och han är inte lika vild. Han var trots det väldigt glad över att få komma hem dagen efter.



Födelsedagsbarnet!


Favoritplats

När Levis fått en morot lägger han sig allra helst på den ouppackade väskan och snaskar.


Baka kladdkaka


RSS 2.0