Twittrande kärlek

Här är min artikel om Twittrande kärlek som jag skrev på igår.



Runt 46 procent av alla hushåll i Sverige är singelhushåll och för många människor är jakten på kärlek en stor del av livet. Tillvägagångssätten är många och sociala medier som dejtingsidor har under en tid varit ett populärt alternativ. Men nu tycks vinden ha vänt.  Har dejtingsidorna blivit passé och de mer moderna sidorna som Facebook och Twitter blivit de nya forumen för flirtande? Varför är det så?

Nog är det många som säger att de inte går ut på krogen för att flirta, men blir ändå besvikna när de går hem själva utan ett nytt telefonnummer i mobilen. Eller när de loggar in på dejtingsidan och inte fått något nytt intressant mail. Klyschan, när du minst anar det, kanske stämmer. Kanske är hemligheten att inte leta. Rätt vad det är ser du en bild på din väns vän på Facebook eller någon som twittrar intressant. Våga skicka ett mail! Hitta nya vägar till spännande möten och kanske en dag till kärleken.


En trend

Dejtande går som mycket annat i trender och när nya sociala medier föds ökar också möjligheten till kontakt mellan människor på nätet. Trenden nu kanske är att våga visa sitt rätta jag. Våga visa det dina vänner ser på din profil istället för att försöka formulera en säjande text om dig själv. Genom större dos personlighet kanske flirtandet är på väg till en ny nivå. En nivå där vi vågar oss ut på lite djupare vatten. Vågar fråga trots att vi inte vet om den vi frågar är ute efter samma sak. En flirt eller en dejt.


Skeptisk till dejtingsajter
Towe Mannegard är en av Stockholms singeltjejer som föredrar Facebook och Twitter framför de mer typiska dejtingsidorna. Hon är skeptisk till dessa och säger att hon har fördomar om att det bara är gamla och desperata människor där. Towe är en färggrann person, både i klädsel och i personlighet och det är svårt att se att denna tjej skulle vara blyg, men det är hon.

– Jag är för blyg för att gå fram till folk men jag vet att jag kan sticka ut ur mängden på nätet. Jag kan också uttrycka mig bra i text, så nätet blir det enklare och fegare alternativet.

Towes tips till andra som vill flirta genom Facebook och Twitter är att våga sticka ut och inte mata på med klyschor.  Att ha personlighet och göra något nytt för att inte bli en i mängden.

– Skriv hellre: ”Snygga skor, ska vi kela” istället för "god fortsättning, haft ett bra nyår?"

 

Mer seriöst
På Facebook är man sig själv vilket troligtvis gör flirtandet mer seriöst. Twitter är lite mer invecklat då många är hemliga och har avatarer. Men till skillnad från dejtingsidor finns det mer personlighet bakom varje presentation av människan bakom. Twitter är en plats där du dagligen luftar dina funderingar och åsikter, som någon annan sen kanske faller för. Är inte det en ganska fin tanke?

Towe har precis bytt telefonnummer med en kille som hon börjat flirta med på Twitter. Vad denna nya bekantskap leder till får framtiden utvisa. Towe själv beskriver det hela med ett enda ord. Ett ord som kort och gott säger ganska mycket om hennes inställning till internetflirtande.

– Skitbra

 

                                                                                                                              Av: Sandra Hellström


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet Sandra!

2011-01-14 @ 10:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0